Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Evenementen Sardinië

Sardinië kent net als het vasteland van Italië vele evenementen, van kleine traditionele festa's tot grotere publiekstrekkers. Het is leuk om deze evenementen te bekijken, mee te maken en u onder te dompelen in de cultuur en tradities van het eiland.

Evenementen tijdens je vakantie op Sardinië

Beleef Sardinië en geniet van de evenementen

De Italiaanse cultuur kent vele feesten en evenementen die jaarlijks terugkeren. Ook op Sardinië zijn er veel jaarlijks terugkerende evenementen en religieuze feesten. Veel Italiaanse steden en dorpen hebben ieder hun ‘Heilige’ die op lokale feestdagen wordt geëerd. Op deze lokale feestdagen zijn de inwoners vrij en wordt deze Heiligendag gevierd. Naast de lokale feesten en evenementen zijn er ook veel nationale feestdagen en evenementen die georganiseerd worden. De overgrote meerderheid van de Italiaanse bevolking is rooms – katholiek en de vele religieuze feesten die het land kent worden dan ook uitgebreid gevierd. Daarnaast wordt op Sardinië, net zo als in Nederland, in februari carnaval gevierd met de daarbij behorende optochten.

Enkele evenementen op Sardinie een keer meemaken? bekijk dan de volgende accommodaties uit ons programma

Carnaval

Net als in Nederland wordt ook op Sardinië carnaval gevierd. In verschillende plaatsen vinden met carnaval festiviteiten plaats. Zo zorgen mannen gekleed in schaapsvellen, zwarte houten maskers en een grote tros koebellen voor een eeuwenoude muzikale show in Mamoiada in de provincie Nuoro. 

 

In Oristano staat carnaval in het teken van het ruiterfeest, La Sartiglia. Naast deze evenementen vinden er op Sardinië ook diverse optochten plaats in de carnavalsweek. Lees meer in onze blog over Carnaval op Sardinië

Bekijk hoe carnaval in Sardinië wordt gevierd!
 

Optochten zijn te vinden in onder andere Nuoro, Oristano, Mamoiada en Ottana.

Muziek festivals
Al sinds 1980 worden er in Sardinië vele muziek festivals georganiseerd. Door de opkomst van nieuwe iniatieven gingen steeds meer Afro-Amerikaanse muzikanten zich vestigen op Sardinië waardoor Jazz op Sardinië in opkomst was.  Al sinds 2004 wordt ieder jaar in september de European Jazz Expo in Cagliari gehouden. Hier kan men genieten van dans, muziek en eten.  In de eerste helft van augustus vindt ook ieder jaar het internationale Jazz festival ‘Time in Jazz’ plaats in Bercchida. Niet alleen Cagliari en Bercchida zijn populaire steden met betrekking tot jazz op Sardinië, ook  Alghero (Alghero World Music Festival) en Arbatax (Rocce Rosse) zijn bekende steden in de muziekwereld.


Settimana Santa (Heilige Week)
Sardinië is over het algemeen rooms-katholiek en daarom komen veel feestdagen overeen met de Nederlandse feestdagen. Het belangrijkste religieuze feest op Sardinië is het paasfeest. Vanaf Witte donderdag tot paasmaandag in de week van pasen, Settimana Santa, vinden er verschillende festiviteiten plaats over het gehele eiland.  Met name de steden Cagliari, Alghero, Oristano en Castelsardo zijn een bezoekje waard in deze Heilige Week. Net als bij vrijwel alle festiviteiten op Sardinië staan ook in deze week muziek, dans en eten centraal.

Meer beleven in Sardinië

© 2000 - 2023 Tritt - Case in Sardegna
sardinie@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 35