Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Dromen van Sardinie, Sardinie in beeld vanuit je eigen huis

We moeten nog even volhouden met zijn allen, reizen zit er momenteel nog niet in. We blijven echter positief want zoals ze in Italie zeggen, andrà tutto bene. Sardinie heeft vele prachtige plekken waar je beslist nog een keer naar toe moet. Bekijken kun je ze wel gewoon al thuis via instagram.

Dromen van Sardinie, Sardinie in beeld vanuit je eigen huis

Misschien had jij plannen om binnenkort naar Sardinie af te reizen en dit prachtige eiland te verkennen. Helaas zit dat er op dit moment nog niet in, maar we hopen natuurlijk van harte dat dit binnen afzienbare tijd weer kan. Sardinie biedt voor ieder wat wils. Wil je ontspannen, dan kan dit op de eindeloze stranden met kristalhelder water. Ben je meer van avontuur en actie dan kun je er uitdagende hikes maken, gaan bergklimmen of aan canyoning doen. Sardinie heeft een gevarieerd landschap met bergen, vlaktes, prachtige baaien, stranden en kleine dorpjes en is ook ideaal voor wandelaars en fietsers. Of maak een heerlijke roadtrip, ook een ideale manier om het eiland op een slow-travel wijze te verkennen.

Om toch in je eigen huiskamer indrukken op te doen van het eiland, ter inspiratie voor als reizen weer kan of gewoon om lekker weg te dromen hebben we willekeurig een aantal insta accounts voor je verzameld van Sardijnen die regelmatig posten over hun mooie eiland. Bekijk de prachtige foto’s die zij maken en waan je op Sardinie.

@davidetroisi 

Davide heeft in Milaan gestudeerd en woont nu in Alghero. Hij werkt als freelance marketing specialist. Op dag 1 van de lock down in Italie had hij zich voorgenomen elke dag een foto te plaatsen, dit heeft hij een tijdje volgehouden maar inmiddels is hij de tel kwijt, wie niet…..
Op zijn account staan mooie foto’s van Alghero en omgeving. Zoals deze zonsondergang gezien vanuit de haven van Alghero. De stad Alghero (Catalaans: L'Alguer) ligt aan de westkust van Sardinie, tussen de zee en een groen achterland van olijfbomen en wijngaarden in. De invloed van de jarenlange Aragonese overheersing is  nog steeds merkbaar. Zoals in het plaatselijke dialect dat erg sterk lijkt op het Catalaans, in de straatnaamborden die zowel een Italiaanse als een Catalaanse naam hebben en in diverse lokale gerechten. Alghero heeft een oud, pittoresk centrum met smalle keienstraatjes en kleurrijke huizen.  U vindt er veel leuke winkeltjes, barretjes en restaurants. De oude stadsmuren en kades zijn perfect om een leuke wandeling te maken genietend van een verkoelend zeebriesje, vanuit de haven worden verschillende boottrips aangeboden.

@sardegnaterraemare

Deze insta volgen wij zelf ook, je maakt er een prachtige fotoreis over het eiland mee, aan de hand van foto’s van diverse reizigers. De beste foto’s worden geplaatst op de pagina dus dit is echt wegdromen. Bijvoorbeeld deze foto genomen bij Sella del Diavolo (van @elisabettadelogu), oftewel het Duivelszadel, een prachtig uitkijkpunt bij Cagliari. Je kunt er komen via een pad vanaf het Calamosca strand. Het is een redelijk pittige wandeling maar goed te doen in ca. 2 uur, onderweg heb je prachtige vergezichten over het Poetto strand en de stad Cagliari, echt fenomenaal.

@Lanuovasardegna

Dit is het insta account van de Sardijnse krant La Nuova Sardegna. Er zijn dagelijks mooie foto’s te zien die de charme en pracht van Sardinie laten zien,  geplaatst door diverse ig’ers onder de hashtag #lanuovasardegna. Op de website van de krant wordt elke maand een overzicht geplaatst van foto’s met de meeste likes. We hebben voor nummer 16 gekozen van maart. Een foto van het plaatsje Ulussai. Wist je dat Ulussai een bekende klimspot is op Sardinie? Het plaatsje ligt ca. 800m boven zeeniveau en heeft verschillende uitdagende klimplekken die om en nabij het centrum liggen. De voornaamste is de Canyon Sa Tappara, die zowel voor de beginner als meer gevorderde klimmer geschikt is. Begin juni wordt jaarlijks het Ulussai Festival gehouden (nu niet dus). Er vinden allerlei stoere buitensport activiteiten plaats zoals klimmen, fietsen, yoga, bergruns en koordlopen. Uiteraard is er ook genoeg te eten en te drinken. Wil je het wat rustiger houden, je kunt ook prima hikes maken rondom Ulussai en het plaatsje heeft een open lucht museum gewijd aan de kunst van de in Ullusai geboren kunstenares Maria Lai. Haar werk is gebaseerd op textiele kunstvormen, Museum Stazione dell ‘ Arte.  Meer lezen over Maria Lai? We schreven er eerder al een blog over.

@riccardocasu

Wil je Sardinie van bovenaf zien? Dan moet je zeker eens Riccardo Casu volgen. Hij maakt prachtige drone foto’s van Sardinie. Bijvoorbeeld deze van Cala Mariolu, om in te lijsten! Cala Mariolu  is een paradijselijke baai aan de Golf van Orosei, niet ver van Baunei aan de oostkust van Sardinie. Het is een geweldige plek om te duiken en snorkelen.  De rotsen om de baai heen reiken tot zo’n 500 m hoogte en je kunt dit strand dan ook te voet over land bereiken, dit is echter wel een uitdaging voor geoefende hikers. De beste manier om naar Cala Mariolu toe te gaan is per boot. Je kunt natuurlijk zelf een boot huren maar vanuit de havens van Arbatax, Cala Gonone en Santa Maria gaan er regelmatig bootpendels. Als je per boot gaat kun je ook nog andere kleine baaien bezoeken zoals het vlakbij gelegen Cala Goloritzè of Cala Sisine.

@seas2000

Dit is het account van Sergio Astarita. Hij is geen Sardijn van geboorte, maar heeft wel zijn hart verpand aan Sardinie. Sergio is een watersportliefhebber en dol op de zee, dat zie je ook terug in de naam van het account en de foto’s die hij maakt. Mooie plaatjes van prachtige turquoise wateren, zowel dichtbij als van boven af gemaakt met een drone.  Ben je strandliefhebber dan kun je hier alvast wat favoriete plekjes uitkiezen.

Dit prachtig gekleurde strand is het beroemde Cala di Roto oftewel ‘Spiaggia Rosa’, een van de beroemdste stranden van de Maddalena-archipel, op het eiland Budelli. De kleur roze varieert regelmatig, afhankelijk van de stroming, de getijden en het seizoen. Het wordt gevormd door zacht roze gekleurd granietzand vermengd met stukjes schelp en zeediertjes. Er is echter een grote Maar, dit zeer bijzondere, zeldzame strand is niet meer toegankelijk voor toeristen.  Helaas hebben in het verleden te veel mensen moeder aarde hier niet met rust gelaten en vele zakken zand mee naar huis genomen in de veronderstelling dat het een soort koraal was. Je kunt het strand echter nog wel van een afstandje bewonderen. Het strand ligt op ca. 12 km van de haven van Maddalena, van daaruit kun je met een boot richting het strand varen, echter alleen op een aangegeven afstand. Over land kun je ook in de buurt komen, er gaan enkele wandelpaden vanuit nabijgelegen baaien. Je kunt het strand echter niet op, er staan hekken en er wordt streng toezicht gehouden door Park autoriteiten.

@simonskaphotography

Simon Ska is fotograaf en geeft ook fotocursussen, hij is woonachtig in Cagliari. Op zijn insta vind je foto’s van landschappen, dieren, gebouwen, mensen en tradities, kortom een gevarieerd beeld van Sardinie. De foto is genomen bij Capo Nieddu, aan de westkust in de provincie Oristano bij het plaatsje Cuglieri. De waterval is een bijzondere, omdat het niet veel voorkomt dat een rivier met een sprong over 40 meter direct in zee uitmondt. Je kunt de waterval goed bewonderen vanaf zee, maar je kunt hier ook een mooie, stevige wandeling van ca. 9 km maken over avontuurlijke paden tot een punt waar je de waterval in al zijn pracht kan bewonderen. De waterval komt voort uit de rivier de Rio Salighes, een kleine rivier die over de Campeda vlakte stroomt. Hou er wel rekening mee dat deze waterval alleen te zien is in het voorjaar of als er veel regen is gevallen, dat is dus niet tijdens de Sardijnse zomers.

@sardegnafood

Behalve genieten van natuurschoon kun je op Sardinie ook heerlijk eten. Op Sardegnafood kun je kennismaken met allerlei typische gerechten uit de Sardijnse keuken en dat zijn er veel, van hartige gerechten, bijzondere kazen tot zoete lekkernijen. Op deze foto zie je zogenaamde Su Pistiddu. Dit zijn dessert koekjes die typerend zijn voor de Barbagia regio in het hart van Sardinie. Ze worden gemaakt ter gelegenheid van het Sant Antonio Abate feest. Het is een gerechtje van bladerdeeg of korstdeeg met een jam achtige vulling gemaakt van honing en griesmeel en op smaak gebracht met sinaasappelschil, saffraan of andere kruiden. De bovenkant is heel bijzonder, hierop worden met een soort radeermesjes prachtige graveringen gemaakt. Meestal worden ze goudgeel gebakken maar deze zijn prachtig op kleur gebracht.

Via de hashtag #appenapossibileinsardegna, gelanceerd door de nieuws- en mediawebsite Focusardegna.com (@focusardegna) kun je ook vele foto’s bekijken van al het moois dat Sardinie heeft te bieden, plekken die je zeker moet bezoeken als het weer kan en mag. De hashtag is in het leven geroepen om de toeristische sector op Sardinie te ondersteunen. Appenapossibileinsardegna betekent zoveel als ‘ zo snel mogelijk naar Sardinie ‘, daar kunnen wij ons alleen maar bij aansluiten. Wil je meer info, chat met ons of stuur een mailtje naar sardinie@tritt.nl.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044