Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Must-See stranden op Sardinie

Azuurblauw water, witte zandstranden en afgelegen baaien. Sardinië is bij uitstek geschikt voor een strandvakantie. Geniet van de zon, het zand onder je voeten en de prachtige uitzichten. Wij hebben voor jou in deze blog een aantal stranden geselecteerd die je niet mag missen tijdens je vakantie op Sardinië.

Must-See stranden op Sardinie

Azuurblauw water, witte zandstranden en afgelegen baaien. Sardinië is bij uitstek geschikt voor een strandvakantie. Geniet van de zon, het zand onder je voeten en de prachtige uitzichten. Wij hebben voor jou in deze blog een aantal stranden geselecteerd die je niet mag missen tijdens je vakantie op Sardinië.

Rena Bianca Strand

Het Rena Bianca Strand, bekroond met het Blue Flag label, is een paradijs op enkele honderden meters afstand van het centrum van Santa Teresa di Gallura. Het strand is 200 meter breed en loopt geleidelijk af in zee. Dit strand is onder andere geschikt bij gezinnen met kleine kinderen en snorkel liefhebbers. Het is een echt familiestrand met uitzicht op de zuidkust van Corsica. Leuk te combineren met een bezoekje aan het centrum van Santa Teresa di Gallura.

Tritt accommodatie tip: Resort Punta Falcone op 4 km van Santa Teresa di Gallura.

Rena Bianca Strand


Cala Sabina

In Golfo Aranci, net iets ten noorden van Olbia ligt het Cala Sabina strand. Dit afgelegen baaitje in Caribische stijl wordt omgeven door mediteraanse begroeiing en vanaf het strand heb je uitzicht op de smaragdgroene oceaan. Er is gratis parkeergelegenheid en op het strand is een strandtent te vinden waar je heerlijk kan eten of een parasol met ligbedjes kan huren. Van juni tot september is het strand geopend van 07.00 tot 00.00 uur. Wil je de drukte voor zijn dan raden we je aan om vroeg in de ochtend naar het strand te gaan, met name in augustus kan het hier erg druk worden. Gedurende de dag maken veel boten een snorkel tussenstop voor de kust van dit Caribische strand. 

Tritt tip: Het Cala Sabina strand is vanuit Olbia ook te bereiken met een treintje! Het station ligt op loopafstand van het strand.

Cala Sabina


Cala Spinosa

He verborgen paradijs, ideaal voor wie op zoek is naar ontspanning, weg van overvolle stranden. Het Cala Spinosa strand is de perfecte locatie voor degenen die graag ongerepte plekken ontdekken. Om het strand te bereiken moet je middels een steil pad, de aanwijzingen voor de vuurtoren van Capo Testa volgen. Cala Spinosa bestaat uit 3 stranden, gescheiden door kleurrijke rotsformaties die door de jaren heen zijn gevormd. Het eerste strand bestaat uit een fijn, wit zandstrand en de volgende twee bestaan uit een geel, bronzig zandstrand. Dit stukje van de Sardijnse kust is populair bij liefhebbers van snorkelen, terwijl het uitzicht op de witte kliffen van de Straat van Bonifacio en Corsica de droom zijn van iedere fotograaf.

Cala spinosa


Palau

De badplaats Palau, aan de Costa Smeralda is al vele jaren populair onder toeristen én de Italiaanse bevolking. Vlakbij het centrum van deze badplaats zijn twee stranden gelegen die beide een bezoekje waard zijn. Het eerste strand La Sciumara, wordt gekenmerkt door het grove, crèmekleurige zand. Vanaf het strand het je uitzicht op het eiland La Maddalena. Het Porto Faro strand, ookwel het juweeltje van Palau genoemd, is gelegen op steenworp afstand van de wijk Porto Faro. Dit strand is een van de meest karakteristieke stranden van noord - Sardinië. Porto Faro dankt zijn naam aan de witte vuurtoren die aan het einde van het strand domineert. Ook vanaf dit strand heb je een schitterend uitzicht over de eilanden van de Maddalena Archipel.

Tritt accommodatie tip: Residence Vista Maddalena op 500 meter van het centrum van Palau of het kindvriendelijke Residence Il Mirto

La Sciumara  


Porto Giunco

Het tropische strand Porto Giunco bij Villasimius wordt gekenmerkt door een lange strook zacht zand met roze tinten. Deze roze tinten zijn afkomstig van miniscule stukjes graniet en geven het strand een tropische uitstraling. Het strand is enorm lang en er is vrijwel altijd een mogelijkheid om een plekje te vinden. Door de ondiepe zeebodem is het Porto Giunco strand ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Het strand wordt omgeven door landtongen en mediterrane begroeiing, hierdoor ligt het strand beschermd tegen de wind en hangt er een unieke ontspannen sfeer. Behalve gezinnen met kinderen kunnen ook actievelingen zich hier helemaal uitleven. Het Porto Giunco strand is ideaal voor surfers, snorkelaars en duikers. Liefhebbers van trektochten kunnen door het voorgebergte naar het zuidwesten wandelen, waar de Porto Giunco toren staat.

Porto Giungo


Cala dei Ginepri

Het prachtige stranden van Cala dei Ginepri worden omgeven door mediterrane begroeiing en wordt wederom gekenmerkt door de kristalheldere zee. Vooral bij windsurfers en duikers is Cala dei Ginepri erg populair! Cala dei Ginepri bestaat uit vier stranden, aan elkaar gesloten en omzoomd door een pijnbomenbos waar je ook heerlijk de schaduw kunt opzoeken.Gericht op het westen tot noord-westen liggen  de stranden allen  beschut tegen de oostelijke en zuidelijke winden.

Tritt accommodatie tip: Residence Baja Sardinia in Baja Sardinia of het Cala di Falco Resort in Cannigione.

Cala dei Ginepri


Spiaggo della Pelosa

In het uiterste noordwesten van Sardinië, op 2 km van Stintino, in Capo Falcone, is het strand van La Pelosa te vinden. Vraag Italianen naar hun favoriete stranden op Sardinië en je zal zeker Spiaggo della Pelosa te horen krijgen! Het strand is 300 meter lang en op sommige plekken wel 60 meter breed. Vanaf het strand heb je een prachtig uitzicht op Isola Piana en het groter eiland Asinara erachter. Dominerend is de Torre della Pelosa, een oude vuurtoren uit de zestiende eeuw, gelegen  aan het einde van het 300 meter lange strand. Capo Falcone is een populair duikgebied, onder andere het Asinara duikcentrum en het Roccaruja duikcentrum bieden excuries aan naar dit gebied.

Tritt accommodatie tip: La Pelosa Residence bij Stintino.

Spiagga della Pelosa


Heb jij tijdens jouw vakantie andere pareltjes ontdekt? Wij horen graag je ervaring en tips! Mail ons op italie@tritt.nl

Deze blog post delen:
 
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044