Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Najaar op Sardinië: seizoen vol festivals

Zodra de laatste vakantievluchten met zomerse zonaanbidders vertrokken zijn van Sardinië, glijdt het eiland langzaam het najaar in. Geen najaar zoals je dat in het Noorden van Italië ziet, maar een najaar waarin de rust terugkeert op het eiland en de zon nog steeds hard zijn best doet om de kleine hoeveelheid overgebleven toeristen te plezieren. De temperatuur is dan ook nog steeds zeer aangenaam.

Najaar op Sardinië: seizoen vol festivals

 
 
Najaar op Sardinië betekent een lange reeks aan festiviteiten. Van september tot en met december openen zesentwintig plaatsen in de provincie Nuoro hun deuren en laten zien wat ze in huis hebben: Cortes Apertas. Dit in het kader van de zogeheten ‘Autunno in Barbagia’, een festival waarbij alle aspecten van de provincie aan bod komen. Enkele hoogtepunten:
 
Bitti/ Sarule, 6-8 september:
Autunno in Barbagia begint traditiegetrouw in Bitti en Sarule. Deze dorpen zetten de deuren open en tonen hun hoogstandjes op culinair en kunstzinnig gebied. Op veel plaatsen zijn exposities ingericht en er is ruimte voor muziek.
 
Oliena, 13-15 september:
Drie dagen lang is er markt waar diverse lokale gerechten geserveerd worden. Ook is er aandacht voor folklore en kunst. Bij oude huizen kun je daadwerkelijk naar binnen.
 
Lula, 4-6 oktober:
Maar liefst dertien exposities zijn er te bewonderen in Lula. Van theaterkostuums tot ijzerwerk en van oude klederdracht tot een multimediale expositie over kalksteen.
 
Orgosolo, 20 oktober:
Vakmensen geven demonstraties handwerken. In de restaurants en diverse stands zijn er proeverijen en speciale menu’s in het kader van Autunno in Barbagia.
 
Aritzo, 27 oktober:
In Aritzo vindt het kastanjefestival plaats. Tijdens dit festival is het mogelijk om kastanjeboomgaarden te bezoeken en uiteraard kastanjes te proeven in combinatie met een glaasje nieuwe wijn.
Mamoiada, 1-3 november:
Op het plein bij de Chiesa Nostra Signora di Loreto is het mogelijk om streekproducten te proeven. Daarnaast zijn er exposities en is er een open kerkenroute.
 
Nuoro, 15-17 november:
Het stadje Nuoro staat tijdens Autunno in Barbagia dit jaar helemaal in het teken van duurzaam vervoer. Zo is er een conferentie over dit onderwerp met aansluitend een presentatie van diverse elektrische voertuigen in de showroom. Uiteraard is er ook aandacht voor kunst, ambachten en lokale producten van het land.
 
Teti, 30 november-1 december:
Bufulitu en bastone zijn slechts twee van de streekproducten die in Teti in het zonnetje gezet worden. Verder zijn er rondleidingen door bijzondere gebouwen, exposities en lezingen. 
 
Fonni, 7-9 december:
Na drie dagen van exposities, lokale specialiteiten, ambachten en dans is het op 9 december tijd voor een concert met operazangers, piano en viool. 
 
Orune, 13-15 december:
Autunno in Barbagia wordt afgesloten met zang en dans in het centrum van Orune. De grande finale is op het centrale plein S. Bernardo.
 
 

 

Deze blog post delen: