Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Sardisch volksfestival in Sassari - Cavalcata Sarda

Honderden paardrijders vanuit heel Sardinië komen bij elkaar op de op één na laatste zondag van mei, om vervolgens te paard of te voet door de straten van Sassari te paraderen.

Sardisch volksfestival in Sassari - Cavalcata Sarda

Het festival begon in 1899 als een eerbetoon aan koning Umberto en koningin Margherita. Koningin Margherita di Savoia (1851-1926) was vooral belangrijk op cultureel gebied. Zij steunde kunstenaars en schrijvers en zette verschillende culturele organisaties op. Ook steunde ze veel goede doelen maar we kennen haar natuurlijk vooral van de pizza Margherita die naar haar is vernoemd.

                      

Het festival vindt gedurende meerdere dagen plaats, van 15 tot 18 mei. Vandaag de dag (65 jaar later!) wordt de viering nog steeds op originele wijze gedaan. Het festival symboliseert niet alleen het begin van het voorjaar maar wordt ook gezien als opening van het toeristenseizoen. Tijdens dit evenement wordt de stad Sassari echt even in het licht gezet. De magie van het evenement is niets veranderd sinds 1899; de inwoners paraderen te voet, of op een paard door de met muziek gevulde straten van Sassari, gekleed in traditionele kostuums. De tekenen van Spaanse invloeden zijn nog goed zichtbaar. Toeschouwers op straat bevinden zich in een levend museum van mannen en vrouwen die trots hun traditie vertonen aan het publiek.

Op zondag 18 mei zal de parade van start gaan maar ook de dagen voorafgaand hoeft u zich niet te vervelen. Meerdere musea zullen de deuren openen met voorstellingen en tentoonstellingen.

Zondag om 9 uur ’s ochtends zal de 65e editie van de parade geopend worden en de ridders en het volk zullen de straat op gaan. Voor een overzicht van het gehele programma kunt u de website van het festival bezoeken.

Kortom, de moeite waard om een kijkje te nemen als u in de buurt bent! Als u bijvoorbeeld verblijft in een van de vakantiehuizen van Tritt - Case in Sardegna in Alghero, kunt u in 15 (auto)minuten middenin het feestgedruis staan.  

Deze blog post delen: