Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Natuurparken in Sardinië

Sardinië is een eiland met uitgestrekte gebieden en prachtige landschappen. Deze gebieden zijn een perfecte leefomgeving voor allerlei soorten planten en dieren. Het bezoeken van deze gebieden is natuurlijk prachtig. Maar Sardinië heeft ook diverse natuurparken.. die alles overtreffen! Lees in ons blog meer over de mooiste natuurparken!

Natuurparken in Sardinië

De natuur en de natuurparken vormen zeker redenen waarom er vele ‘ecotoeristen’ naar Sardinië reizen!

Voordat we een aantal favoriete natuurparken introduceren, eerst nog wat feiten over de natuur van Sardinië in het algemeen.

Natuur in Sardinië

Sardinië en haar ongerepte natuur zijn geschikt voor iedereen, zowel voor de ‘waterrotten’ als voor de ‘bergbeklimmers’. Er zijn mooie gebergtes, uitgestrekte vlaktes (die bewoond zijn door diverse dierensoorten), schitterende heldere wateren, kliffen, groene dalen en natuurlijk de mooiste zandstranden te vinden. 

  • Binnenland van Sardinië: Wandelen en hiken door bossen
  • Noorden van Sardinië: Vele baaien met kristalheldere wateren
  • Oosten van Sardinië: Reizen door mooie ruige gebergtes
  • Zuiden van Sardinië: Een bezoek brengen aan kilometers lange zandstranden
  • Westen van Sardinië: Prachtige gebergtes en natuurgebieden

Natuurparken in Sardinië

De natuurparken in Sardinië zijn geweldige combinaties van de natuur en dier en bieden ook tal van sportieve uitdagingen. 

1. Foresta Dei Sette Fratelli – Monte Genis’

De naam van dit natuurpark is een letterlijke vertaling van ‘het bos van de zeven broeders’ en is gevestigd in de provincie Cagliari.

Het natuurpark heeft een oppervlakte van maar liefst 58.546 hectare en bestaat voornamelijk uit bergen. De drie hoogste bergen in het natuurpark zijn:

Punta Serpeddi 1067 m
Sa Ceraxa 1023 m
Mont'e Genna 979 m


 
2. Parco degli Angeli - Carbonia Iglesias

Parco degli Angeli, wat letterlijk ‘Park van de engelen’ betekent, is een natuurpark gelegen in het kleine plaatsje Giba in de provincie Carbonia Iglesias.

Parco degli Angeli is een natuurpark waar óók de kinderen zich prima vermaken! Zo is er de kans om kennis te maken allerlei plant- en diersoorten. En is er voor hen een kleine speeltuin waarin zij kunnen spelen. Verder is er bij het bezoekerscentrum een restaurant en een picknickplaats aanwezig.

3. Asinara

Asinara is een onbewoond eiland gelegen ter noordwesten van Sardinië. Het eiland is per boot vanuit Sardinië te bereiken. 

Het natuurpark bestaat uit 5.170 hectare land en 21.790 hectare zee. De naam komt van ‘Asini’, Italiaans voor ezels en refereert aan de bijzondere witte ezels die op het eiland leven. Verder leven er andere unieke en zeldzame dieren op Asinara, zoals de ‘moeflon’, ‘Europese bladvingergekko’ en de ‘Herman schildpad’. 

Houdt u van onaangetaste natuur en de unieke diersoorten die daarin leven? Dan is Asinara zeker een aanrader!

 

Deze blog post delen: