Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Natuurparken in Sardinië

Sardinië is een eiland met uitgestrekte gebieden en prachtige landschappen. Deze gebieden zijn een perfecte leefomgeving voor allerlei soorten planten en dieren. Het bezoeken van deze gebieden is natuurlijk prachtig. Maar Sardinië heeft ook diverse natuurparken.. die alles overtreffen! Lees in ons blog meer over de mooiste natuurparken!

Natuurparken in Sardinië

De natuur en de natuurparken zijn redenen waarom er vele ‘ecotoeristen’ naar Sardinië reizen!

Voordat we u over de natuurparken vertellen, willen u graag eerst vertellen wat voor moois de natuur van Sardinië te bieden heeft. De natuur van Sardinië mag zeker niet onbenoemd blijven

Natuur in Sardinië

De gebieden en natuur van Sardinië is geschikt voor iedereen, zowel voor de ‘waterrotten’ als voor de ‘bergbeklimmers’. De natuur van Sardinië biedt mooie gebergtes, uitgestrekte vlaktes (die bewoond zijn door diverse dierensoorten), schitterende wateren, kliffen, groene dalen en natuurlijk de mooie zandstranden.

De natuur in Sardinië is zo variërend dat gezinnen met kinderen, koppels die in de buurt overnachten en mensen die een rondreis door Sardinië maken een bezoek aan de natuur(gebieden) brengen!

Om u inzicht te geven in al het moois wat Sardinië biedt, hebben we onderstaand een klein overzichtje samengesteld:

  • Binnenland van Sardinië: Wandelen door bossen.
  • Noorden van Sardinië: Vele baaien met heldere wateren.
  • Oosten van Sardinië: Reizen door mooie gebergtes, die niet bebost zijn.
  • Zuiden van Sardinië: Een bezoek brengen aan de wel kilometers lange zandstranden.
  • Westen van Sardinië: Prachtige gebergtes en natuurgebieden.

Zoals we al zeiden, Sardinië heeft mooie gebieden met prachtig natuur. Maar de natuurparken van Sardinië, dat is toch wel iets unieks!

Natuurparken in Sardinië

De natuurparken in Sardinië zijn geweldige combinaties van de natuur en dier. In Sardinië zijn zowel grote als kleine natuurparken te vinden. Elke natuurpark biedt weer iets wat een ander natuurpark niet heeft!

In deze natuurparken zijn gebergtes, dieren en soms historische monumenten van Sardinië te vinden. De natuurparken zijn zeker een leuke toevoeging aan uw vakantie in Sardinië! Wie vindt het nou niet leuk om bepaalde diersoorten in hun prachtige (beschermde) leefomgeving te bekijken?

Om uw vakantie net dat extra’s te geven, willen wij natuurlijk graag dat u de mooiste natuurparken bezoekers. Vandaar dat wij u kennis laten maken met 3 mooie natuurparken in Sardinië.

1. ‘Foresta Dei Sette Fratelli – Monte Genis’

De naam van dit natuurpark is een letterlijke vertaling van ‘het bos van de zeven broeders’ en is gevestigd in de provincie Cagliari.

Het natuurpark heeft een oppervlakte van maar liefst 58.546 hectare en bestaat voornamelijk uit bergen. De drie hoogste bergen in het natuurpark zijn:

Punta Serpeddi 1067 m
Sa Ceraxa 1023 m
Mont'e Genna 979 m


 
In dit natuurpark leven ook dieren die het zeker waard zijn om eens te bekijken. Zo zijn er onder andere:

- Herten
Wilde zwijnen
Hazen
Marters

‘Foresta Dei Sette Fratelli – Monte Genis’ is dus zeker een natuurpark die van alles aanbiedt!

2. Parco degli Angeli

Parco degli Angeli, wat letterlijk ‘Park van de engelen’ betekent, is een natuurpark gelegen in het kleine plaatsje Giba in de provincie Carbonia Iglesias.

Dit natuurpark is misschien kleiner dan ‘Foresta Dei Sette Fratelli – Monte Genis’, maar het is zeker een leuk park om een aantal uurtjes door te brengen.

Parco degli Angeli is een natuurpark waar óók de kinderen zich prima vermaken! Zo is er de kans om kennis te maken allerlei plant- en diersoorten. En is er voor hen een kleine speeltuin waarin zij kunnen spelen. Verder is er een restaurant en een picknickplaats aanwezig, waar lekker gegeten kan worden.

Het opvallende aan dit natuurpark is – zoals zijzelf zeggen – de grote ruimtes waar de dieren in leven. Zij vergelijken de grote ruimtes met de smalle ruimtes in een dierentuin! Ze vinden dat de dieren ruimte moeten hebben om goed te kunnen leven.

3. Asinara

Asinara is een onbewoond eiland gelegen ter noordwesten van Sardinië. Het eiland is per boot vanuit Sardinië te bereiken. Asinara is een natuurpark geworden, omdat de natuur zo goed als onaangetast is gebleven.

Het natuurpark bestaat uit 5.170 hectare land en 21.790 hectare zee. Maar waarom heet het Asinara? Nou, omdat ‘Asini’ Italiaans is voor ezels en er op dit eiland unieke ezels zijn te vinden.

Op Asinara zijn namelijk witte ezels te vinden! Deze ezels zijn wat lichtgevoelig en komen daarom heel voorzichtig over. Het is zeker een leuke ervaring om deze dieren te zien. Verder leven er andere unieke en zeldzame dieren op Asinara, zoals de ‘moeflon’, ‘Europese bladvingergekko’ en de ‘Herman schildpad’. 

Houdt u van onaangetaste natuur en de unieke diersoorten die daarin leven? Dan is Asinara zeker een aanrader!

Bezoek een natuurpark in Sardinië!

Wilt u een leuke ervaring tijdens uw vakantie in Sardinië? Wij raden het zeker aan om een natuurpark in Sardinië te bezoeken. Sardinië heeft zelf al mooie gebieden en oppervlaktes, maar de natuurgebieden zijn prachtig! Heeft u vragen over een natuurpark of wilt u weten wat voor moois de natuur van Sardinië nog meer heeft te bieden? Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden of bekijk meerdere gebieden in Sardinië!

Deze blog post delen: