Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Cannonauwijn, een hoogtepunt van Sardinië

Cannonauwijn is één van de meest indrukwekkende wijnen van Sardinië. De wijn wordt dan ook al duizenden jaren vol trots verbouwd door de bevolking. Zelf drinken zij ook graag een glaasje Cannonauwijn, wat een bijdrage heeft aan de hoge levensverwachting in Sardinië.

Cannonauwijn, een hoogtepunt van Sardinië

De rode cannonauwijn, die al meer dan 3000 jaar wordt gemaakt in Sardinië, is één van de meest indrukwekkende en spraakmakende wijnen die in Sardinië worden verbouwd.

De volle, fruitige en robijnrode wijn dankt haar naam aan de druiven die worden gebruikt om deze heerlijke wijn te produceren, namelijk de Cannonau. Dit blauwe druivenras zorgt voor de krachtige, zoete en zeer rijke smaak van de cannonauwijn. De Cannonau wordt voornamelijk verbouwd in de bergachtige binnenlanden, waar het klimaat en de boden ideaal  zijn, zoals in de provincie Nuoro.

Cannonau druiven

Sardinië behoort tot de 5 blauwe zones van de wereld. Deze blauwe zones staan voor fitte en vitale gezondheid. Deze 5 blauwe zones verschillen op vele kenmerken van het ‘normale’, de belangrijkste zijn:
 
Voedsel
- Leefwijze
Stress
Klimaat
 - Geluk
 

De veel gedronken cannonauwijn wordt vaak in verband gebracht met de hoge levensverwachting van de inwoners van Sardinië. Dit komt omdat de Cannonauwijn wel tot driemaal zoveel gehalte aan flavonoïden (polyfenolen antioxidanten) in zich heeft dan andere wijnen. De flavonoïden hebben een grote invloed op de kleur en de aroma van de wijn. Naast hun rol in de wijn, hebben ze ook waardevolle werkingen voor het menselijk lichaam. Zo zijn ze essentieel voor de stofwisseling van vitamine c en hebben ze een kanker remmende stof.Cannonau wijn

Het is aangeraden om met mate te drinken. Het is natuurlijk niet zo dat wanneer men meer cannonauwijn drinkt, men ook langer leeft. De bevolking van Sardinië drinkt ook ongeveer een half glaasje per dag en dan met voorkeur bij het avondeten. De cannonauwijn is een wijn die op elk moment gedronken kan worden, maar bij het avondeten is het net iets lekkerder.

Ervaar zelf ook deze heerlijke wijn en laat je door de intense smaak brengen naar Sardinië waar de bevolking vol trots aan de wijn heeft gewerkt en heeft verbouwd.

Drink smakelijk. Genieten! 

Deze blog post delen: