Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

In kerstsfeer: De leukste kerstuitjes op Sardinië

Net als Nederland komt ook Sardinië vanaf begin december in kerstsfeer. Je kunt op het eiland al slenterend op de kerstmarkten inspiratie opdoen en bedenken wat je dit jaar onder de kerstboom gaat leggen. Maar er is meer te beleven dan dat. Waar moet je nu precies zijn? Wij zetten de leukste kerstevenementen van Sardinië op een rijtje.

In kerstsfeer: De leukste kerstuitjes op Sardinië

Fiera Natale, Cagliari (12-23 december): Een van de grootste kerstmarkten van het eiland. Er zijn diverse kraampjes met zowel culinaire specialiteiten als ook ambachtelijk handwerk. Een aanrader voor de fijnproever of voor wie op zoek is naar een origineel kerstcadeau.  Ook zijn er shows, workshops, demonstraties en animatie voor kinderen. Toegang gratis.

Waar: Plein bij Viale Diaz, Cagliari; Open van maandag tot en met donderdag 16.00-20.00 uur; vrijdag, weekend en op feestdagen van 10.00-20.00 uur. Fiera Natale Sardegna

Presepe di Pane, Olmedo: Olmedo is een kleine plaats gelegen in het noordwesten van Sardinië, tussen Alghero en Sassari. In de kerk van Nostra Signora di Talia in Olmedo is ieder jaar een bijzondere kerststal te vinden, geheel gemaakt van brooddeeg. Zeer kunstig gemaakt met veel aandacht voor detail. Een bijzonder schouwspel dat ieder jaar veel bezoekers trekt. Uiteraard is het brood niet bedoeld om op te eten.

Meer info: Il Presepe di Pane 

Mercatini di Natale, Budoni (17, 18 en 19 december): Het stadje Budoni (in de provincie Olbia Tempio) staat ook dit jaar drie dagen lang in het teken van de kerstmarkt. Naast diverse kraampjes in de Via Nazionale is er ook vermaak voor zowel jong als oud en op de laatste dag brengt niemand minder dan de Kerstman een bezoekje aan Budoni. De derde dag eindigt met een nogaproeverij en voor iedere bezoeker gepofte kastanjes! Meer info

Natale Bosa, Bosa: Bosa is een prachtig, authentiek stadje gelegen aan de westkust van Sardinië in de provincie Oristano. In Bosa zijn verspreid over de maand december diverse kerstconcerten in zowel de kathedraal als enkele kerken (data zijn op het moment van schrijven nog niet bekend). Daarnaast is er drie weekenden lang een kerstmarkt op het Piazza IV Novembre, Piazza Costituzione en in de Viale Giovanni XXIII. Hier vind je diverse kraampjes met de meest uiteenlopende kerstcadeaus. Bosa, altijd een bezoek waard. Meer info

  

Mostra Mercato di Natale dell’Argine, Monserrato (12 en 13 december): Deze kerstmarkt staat geheel in het teken van ambachtelijke, handgemaakte cadeaus. Een goede plek om iets origineels te vinden voor onder de boom dus. Daarnaast is er beide dagen ook vermaak voor zowel jong als oud, waarbij de Kerstman (met vespa) niet ontbreekt.  Meer info op fb: Monserrato (Cagliari).

Camminatale, La Maddalena (12, 13, 19 en 20 december): Het dorpje La Maddalena gaat vlak voor Kerstmis op de sportieve tour. Iedere zaterdag en zondag is er een wandeling tussen 18.00 en 21.00 uur door de straten van het dorp. Er treden bandjes op en daarnaast zijn er ook diverse culinaire versnaperingen voor de deelnemers. Winkelen kan op de kerstmarkt. La Maddalena ligt op het gelijknamige eiland La Maddalena, het grootste eiland van de Maddalena archipel, de eilandengroep gelegen in het noordoosten van Sardinië, voor de Smaragdkust. 

   

Deze blog post delen: