Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

San Valentino in Sardegna

Op 14 februari is het weer Valentijnsdag. En waar kun je dat beter vieren dan op het prachtige Sardinië. Wij hebben de beste redenen op een rijtje gezet waarom Sardinië dé plek is om met Valentijnsdag met je geliefde naartoe te gaan.

San Valentino in Sardegna

Men speculeert dat Valentijnsdag in Rome is ontstaan. De oprichters van de stad Romulus en Remus waren opgevoed door de wolven en woonden in grotten. Het feest van de liefde en vruchtbaarheid werd in die grotten gevierd. Volgens de legende werden de namen van jonge vrouwen in een kom gegooid, waarna ongehuwde mannen één voor één een naam uit mochten trekken. Zo werden stellen aan elkaar gekoppeld op Valentijnsdag. Hieruit is een gezegde voortgekomen: ‘a San Valentino ogni Valentino sceglie la sua Valentina’ letterlijk vertaald: op Valentijnsdag kiest elke Valentino zijn Valentina.

Ben je vrijgezel? Kijk dan uit naar de dag ná Valentijnsdag. In Italië heb je dan de feestdag San Faustino. Dé dag om iemand te ontmoeten. Mocht je de ware toch niet ontmoeten op 15 februari, niet getreurd; Per San Valentino la primavera sta vicino! Met Valentijnsdag komt de lente dichterbij!

Ben je wel eens bij een van de thermen op Sardinië geweest? Zo niet, dan is Valentijnsdag de perfecte gelegenheid om dit eens te doen. De eeuwenoude bronnen zijn de perfecte plek om samen even helemaal te ontspannen. Het bezoek aan de thermen kun je combineren met een romantisch diner in een van de vele toprestaurants. De liefde van de man én de vrouw gaat in Italië immers door de maag!

De natuur is voor ons een van de beste redenen om Valentijnsdag in Sardinië te vieren. Heuvels met Cipressen en bomen vol citrusfruit zover je maar kunt kijken. Plekken genoeg voor een romantische wandeling met een adembenemend uitzicht.

Wat dacht je van de zonsondergang op een van de hagelwitte stranden van Sardinië? Neem een goed gevulde picknickmand mee met een stukje percorino kaas en een lekker flesje Cannonau. Gegarandeerd een romantische dag of avond!

Tritt biedt vele accommodaties aan die uitermate geschikt zijn voor een romantisch verblijf in Sardinië. Op onze website vindt u alle informatie. Bekijk bijvoorbeeld Casa Sulla Spiagga met een privéstrand of wat dacht u van een romantisch appartement in de Salinedda Residence gelegen in de baai van Capo Coda Cavallo?

Sardijnen zijn dol op zoetigheid. Voor in de picknickmand hebben wij nog een leuk recept voor het maken van Valentijnskoekjes.

Ingrediënten voor ongeveer 20 koekjes
250 gram bloem
1 vanillestokje
De schil van een halve citroen
6 gram gedroogde gist
1 ei
100 gram suiker
125 boter

Voor de vulling
Aardbeienjam

Eventueel
Poedersuiker om de koekjes te bestuiven

Benodigdheden
2 hart vormpjes in verschillende maten
 
Haal de boter ongeveer een uur van te voren uit de koelkast, snij het in stukjes en laat het zacht worden op kamertemperatuur. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe de boter en alle andere ingrediënten in het kuiltje. Kneed alles goed door elkaar tot er een glad deeg ontstaat. Verpak het deeg in plastic en laat het minstens een half uur in de koelkast rusten.

Rol het deeg met een deegroller uit tot een plak met een dikte van ongeveer een halve centimeter. Steek met een hartvormpje de hartjes uit (je hebt er 2 nodig om 1 koekje te kunnen maken). Steek nu bij de helft van alle koekjes met een kleiner hartjesvormpje de kleinere hartjes uit. Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak in de oven op 180 graden ongeveer 15-20 minuten.

Beleg de koekjes met aardbeienjam als ze nog warm zijn en leg het kleinere hartje er bovenop. Je kunt ze nog bestuiven met wat poedersuiker en…. Buon San Valentino!

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044