Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Sportief uw vakantie door: beleef Sardinië op de fiets!

Sardinië is een echt fiets paradijs. Als een echte fietsliefhebber kunt u hier helemaal u hart ophalen! Fiets op het mooie eiland Sardinië en beleef alle schoonheden die dit heerlijke Italiaanse eiland te bieden heeft.

Sportief uw vakantie door: beleef Sardinië op de fiets!

Sardinië is het op één na grootste eiland in de Middellandse Zee. Geniet van de natuur, panoramische uitzichten, middeleeuwse dorpjes en zonnige stranden. U zult zich ongetwijfeld meteen welkom voelen in Sardinië. De lokale bevolking op Sardinië is zeer vriendelijk en gastvrij dus als u even verdwaald bent kunt u altijd de locals vragen.

U moet nu niet denken dat fietsen op Sardinië alleen voor de echte wielrenners of professionele mountainbikers is, nee fietsen op Sardinië kan op ieder niveau!
Het eiland heeft zo veel diverse landschappen dat u zich nooit zult vervelen. Word verrast door het ruige landschap, diverse soorten harde wegen, zachte paden, binnenwegen, kustwegen of gewoon fietsen tussen de Sardijnse open velden? In Sardinië is alles mogelijk!


Er is zo veel te beleven op de fiets, maar wat zijn nou echt de must-sees van dit eiland?

(1)Het sfeervolle Alghero. Laat u onderdompelen in de historie van Algehero en fiets door de smalle straatjes, maak foto’s van Catalaanse kerken of pak een terrasje. Wat ook een leuke route is, is om van Alghero naar Capo Caccia te gaan.  Dan kunt u naar het uiterste punt van de Capo Caccia  gaan en hier kunt u even stoppen om de grotten van Neptunus te bezoeken (eerst wel nog 500 treden oplopen). De route is goed te doen maar houd er rekening meer dat het af en toe behoorlijk klimmen zal zijn.

(2)De kustlijn van Sardinië met uitzicht op de Middellandse zee. Dit is zeker ook een aanrader om op de fiets te ontdekken. Bijvoorbeeld via Orosei. Deze regio is bekend vanwege de prachtige kust. Het stadje zelf is zeer charmant om doorheen te fietsen. Wat ook een leuke tocht is, is om door het Bidderosa Natuur reservaat te fietsen. Dit is een beschermd reservaat en hiertoe behoort maar liefst 5km ongerepte stranden met pijn- en eucalyptusbomen. Fiets langs de stranden, de rode rosten en beleef een adembenemend mooie fietstocht.

(3)Tour door de Temovallei en Malvasia. Fietsen door de vallei van de Temorivier en vanuit hier kunt u naar het oude centrum van Bosa gaan. Dit gezellig stadje heeft veel Spaanse invloeden en mooie straten om door te fietsen of om een pauze te houden. De stad staat bekend om zijn smeedwerk en kantproductie. Hierna is het leuk om naar de Malvasia wijngaard te gaan en misschien een druifje of wijntje proeven? Daarna kunt u fietsen naar het dorpje Tresnuaghes en stoppen bij Torre Foghe, een oude piratentoren.  Waarschijnlijk heeft u wel behoefte aan een frisse duik, nou dat kan hier!

(4)Uitdagende route voor gevorderden. Sardinië is bedekt met maar liefst 68% heuvels en met 18% bergen dus klimmen kan hier zeker. Deze route zal door het wilde en afgelegen berglandschap van Goceano gaan. Bij deze route fiets u door het bos van Burgos. Deze regio is bekend om zijn ruige landschapschappen. Op ongeveer 35 kilometer verder bereikt u Bono al. Dit is een gezellig authentieke dorpje waar u even een pauze kunt houden. Daarna kunt u fietsen naar een typisch rustiek dorpje genaamd Pattada. Fiets door kleine straatjes en beleef de echte authenticiteit van Sardinië. Deze route heeft een klim van maar liefst 1840 meter. Het niveau is hier wel pittig dus het is alleen geschikt voor de ervaren fietser. Vergeet nooit een helm op te zetten, veiligheid is belangrijk en verplicht!

 

Route 1.

 

 

 

 

 

 

 

 

Route 2 en 3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Route 4.

 

 

 

 

 

 

 

 

In Sardinië zijn diverse fiets/mountainbike verhuurders. U kunt ter plaatste een route volgen bij een erkend fietsbedrijf of u gaat zelf op pad. Vergeet niet om tussen door genoeg water te drinken en te genieten van al het moois u zult tegen komen!
Tip: de ideale maanden om te fietsen op Sardinië zijn van maart tot juni en van september tot december. Het is geen aanrader om in de maanden juli en augustus want dan kan de temperatuur wel oplopen tot 40 graden.

~ Enjoy your ride and we hope you discover some new places ~

 

 

Deze blog post delen: