Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

La Festa di Sant'Efisio, Cagliari

Naast de hagelwitte zandstranden en de azuurblauwe lucht, staat Sardinië ook bekend om het feest van Sant'Efisio, dat begin mei gevierd wordt in Cagliari. Als je in de buurt bent kun je dit evenement echt niet missen... of beter gezegd, dit is dé reden om begin mei naar Sardinië op vakantie te gaan!

La Festa di Sant'Efisio, Cagliari

Het feest van Sant’Efisio wordt al sinds 1657 gevierd in Cagliari gevierd. Eigenlijk wordt het 2x per jaar gevierd, op 15 januari, de dag dat de katholieke kerk heeft aangeduid als Memoria Liturgica en op 1 mei, wanneer het grote feest gevierd wordt. Het verhaal gaat dat de heilige Efisio, die in het jaar 303 werd onthoofd, Sardinië heeft gered van de pest. Het uizicht was zo hopeloos dat de bevolking de heilige Efisio om hulp vroeg. Men deed de belofte dat als de pest zou verdwijnen, er elk jaar een processie gehouden zou worden, ter ere van de heilige. En ja, de pest verdween, waardoor er elk jaar sinds 1657 een eerbetoon aan Efisio gehouden wordt met gelovige vieringen en folklore. 

Vanaf de kerk van Sant’Efisio; een van de belangrijkste kerken van Sardinië, begint de 80 kilometer lange optocht van Cagliari naar Nora. Bezaaid met geschiedenis, folklore, traditie en toewijding trekken de eilandbewoners in vrolijke kleuren door de straten, vergezeld door paarden en ossen die de mooiste karren en koetsen voorttrekken.

In de buurt van Cagliari bieden we een aantal accommodaties aan. Ook in de meivakantie zijn er nog wat plekken over. Op boekingen voor de meivakantie brengen wij tijdelijk (tot 1 mei) geen reserveringskosten in rekening!

Bed & Breakfast Carlo Felice

Deze B&B met hotel services heeft een ideale ligging in het oude centrum van Cagliari aan de Largo Carlo Felice. Dit maakt de accommodatie geschikt voor zowel reizigers die vanuit Cagliari Sardinië willen ontdekken als voor reizigers die uitsluitend Cagliari aandoen of een verblijf zoeken tijdens een rondreis. De informele sfeer, de goed verzorgde kamers met veel privacy en de goede prijs-kwaliteitverhouding maken dit de ideale accommodatie voor een verblijf in Cagliari.
Residence Villaputzu

Aan de prachtige ongerepte zuidoost kust van Sardinië ligt dit mooi en ruim opgezette vakantiedorp. Het biedt verschillende typen appartementen, veel faciliteiten en prachtig zicht op een kristalheldere zee. Zeer geschikt voor een rustige gezinsvakantie zonder stress en hectiek.

Nora Residence

Nora residence is een fantastische accommodatie met kamers om een heerlijke vakantie te houden op Sardinië. Gelegen aan de zuidkust van het eiland en de baai van Nora met een eigen prachtig zandstrand (gratis) en het kristalheldere water van de Middellandse zee aan uw voeten.

Villa Plutoni

In het zuidwesten van Sardinië, direct aan het strand ligt deze geweldige villa, onderdeel van een luxe resort, in een oase van rust en natuurschoon. Hier waant u zich echt in een paradijs van luxe met een privé-strand aan uw voeten, een prachtig zwembad en diverse restaurants. Door het geluid van het kristalheldere water van de middellandse zee, wat bijna tegen uw terras aan kabbelt, valt u elke avond in een verkwikkende slaap.

Deze blog post delen: