Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Ogliastra

De provincie is gelegen aan de oostkust van het eiland en strekt zich uit van de toppen van het Gennargentu gebergte tot aan de Tyrreense Zee. De hoofdsteden Tortoli en Lanusei, de gebergtes en de witte zandstranden en woeste rotspartijen die uitmonden in zee zorgen voor een prachtige omgeving waar diverse wandel-, en fietsroutes gelegen zijn om de omgeving te verkennen.

Vakantie Sardinië - Ogliastra

Bekijk de prachtige omgeving

Cijfers

De provincie heeft ongeveer 59.000 inwoners die verspreidt wonen over 1854km2. De omgeving is nog ongerept en met slechts 31 inwoners per km2 zijn de 23 gemeentes nog niet ontdekt door het massa toerisme.  

Een stukje geschiedenis


Rond 1800 v. Chr. Arriveerde een nieuwe groep bewoners op Sardinië. Deze inwoners waren afkomstig uit het gebied waar tegenwoordig Spanje en Portugal zijn gelegen. Deze bewoners zorgden ervoor dat er graanvelden werden aangelegd en de dorpen daarbij werden nuraghe dorpen genoemd. Deze dorpen zijn gemaakt van stenen uit het bergachtige gebied in onder andere de provincie Ogliastra. Op het eiland zijn tot op de dag van vandaag nog zeker 6500 overblijfselen van nuraghe dorpen te vinden. In deze tijd begon ook de handel met de Grieken op gang te komen. Van oudsher stond de regio bekend om de handel in wol en de productie van kleurrijke tapijten. Tot 1708 bleef het eiland onder Spaans bedwing, totdat Spanje zijn machtspositie in Europa kwijt raakt en de macht op Sardinië kwijt raakte. Sardinië bleef in Europese handen tot het in 1946 een autonome regio werd. Vanaf 2001 is Ogliastra een officiele provincie op Sardinië.

Kunst en cultuur in Tortoli

Tortoli is gelegen aan de Corongiu rivier op slechts enkele kilometers van zee en is een van de twee hoofdsteden van de provincie. 

Kerk St. Andreas

De kerk van St. Anfreas is een van de belangrijkste plaatsen van de katholieke eredienst in Tortoli. De vormalige kathedraal van het bisdom van Ogliastra is gelegen in het historische centrum van de stad op het piazza Cathedrale. 

Torre di Arbatax Tortoli

Deze massieve toren domineert aan de rand van de gemeente waar een van de belangrijkste havens van het eiland is gelegen. De toren ligt aan de haven waarvan uit onder andere veerdiensten naar het vaste land van Italië vertrekken. 

Museo su Logu de S’Iscultura Tortoli

Dit nieuwe openluchtmuseum is gelegen in Tortoli en heeft tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars. Daarnaast zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen te bezoeken in dit openluchtmuseum.

Bekjk het openluchtmuseum
 

Op pad in Lanusei

Lago Alto del Flumendosa

Dit stuwmeer is gelegen ten noord oosten van de stad Lanusei. De rivier de Flumendosa is met een lengte van 122km de op een na langste rivier van Sardinië. De omgeving van het stuwmeer is begroeid met kastanjebomen en de bekende kurkeik die op Sardinië groeit. Het nabij gelegen dorp Villanova Strisaili is met 3900 inwoners ook een bezoek waard.

Nuraghe Sceri

Dit gebiedt bevat vele overblijfselen uit het Neolithicum met onder andere nuraghe torens en andere overblijfselen die tussen de jaren 1994 en 2003 opgegraven zijn. 

Op pad in de provincie Ogliastra

Monte Limbara

Dit gebergte in het noorden van Ogliastra is met Punta Sa Berritta (1362m) het hoogste punt van dit deel van de provincie.

Monti del Gennargentu

Het grootste gebergte van Sardinië heeft uitlopers in de provincie Ogliastra waar veel fiets-, en wandelroutes gelegen zijn.

Scala di Giorgio

Deze enorme rotspartijen bieden uitstekende wandel en klimmogelijkheden met een prachtig uitzicht over de omgeving.

Baunei

Dit bergdorp is gelegen op 1000m hoogte met terrasjes tegen de bergwand. In de directe omgeving van dit dorp kun je wandelen, mountainbiken of ontspannen op een van de afgelegen baaien met prachtige rotspartijen die uitmonden in zee.

De provincies van Sardinië

© 2000 - 2022 Tritt - Case in Sardegna
sardinie@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 35