Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Agriturismo Sardinië

Beleef een vakantie op een agriturismo in Sardinië. Dit zijn gastvrije familiebedrijven waar druiven en olijven worden verbouwd voor de productie van wijn en olijfolie en ook andere gewassen worden geteeld. Vaak is er een restaurant bij waar u kunt genieten van huisgemaakte Sardijnse specialiteiten.

Agriturismo Sardinië

Bekijk onze agriturismo's op Sardinië

Vakantie Sardinië: Te gast op een agriturismo 

Agriturismo SardinieVerblijven op een agriturismo wordt steeds populairder. Een agriturismo is de naam voor een bedrijf dat primair wordt gebruikt voor agricultuur en daarnaast ook gebruikt wordt voor toerisme.  In de jaren ’80 van de vorige eeuw werden steeds meer Italiaanse boeren gedwongen om ander werk te zoeken wat ten koste ging van de Italiaanse cultuur. Boeren besloten daarom om vakantiehuizen aan te bieden om de kosten te kunnen dekken. De vele familiebedrijven kunnen op deze manier verder voortbestaan en het biedt de reiziger de mogelijkheid om de echte Italiaanse cultuur te beleven.  

Sardinie Agriturismo Borgo Caterina

De agriturismo

Sardinie Borgo CoralloEen agriturismo in Italië is in de eerste plaats een boerderij die verbouwd is tot een agriturismo waarin diverse soorten accommodaties aangeboden kunnen worden. Zo zijn er agriturismo locaties die kamers, appartementen, of vrijstaande huisjes aanbieden; De locaties zijn vaak gerenoveerd in authentieke Italiaanse stijl.  en zijn er van kleinschalig tot uitgebreid en van eenvoudige locaties tot luxe accommodaties. Voor iedereen die de Italiaanse cultuur wil beleven is er een geschikte agriturismo te vinden.

Agriturismo locaties Sardinië

Sardinie Agriturismo Mamuntanas De agriturismo's die in Sardinië worden aangeboden zijn veelal agriturismo locaties die met name kamers aanbieden in een gerenoveerde boerderij met daarbij een restaurant etc. Er is een tamelijk groot aanbod op Sardinie, de kwaliteit is echter niet altijd te vergelijken met het aanbod op het vasteland. De agriturismo locaties zijn zowel in het binnenland als aan de kust van het eiland te vinden. Een van onze agriturismo accommodaties, met een ideale ligging, is Agriresidence Mamuntanas.  De studio’s en tweekamerappartementen die deze agriturismo aanbiedt liggen op slechts 5 km van Alghero en de prachtige kust van Sardinië. In de provincie, Sassari, kunt u een van de Nuraghe dorpen of grotten bezoeken. Naast het aanbieden van accommodaties zijn de eigenaren van deze agriturismo dagelijks bezig met het 14 hectare grote tuinbouwbedrijf waar diverse soorten groenten worden geteeld. Deze groenten kunnen de bezoekers zelf proeven wanneer deze verwerkt zijn in de typische Sardijnse gerechten die in het restaurant worden aangeboden.

Agriturismo Sardiniƫ

Bekijk onze agriturismo's op Sardinië.

Meer beleven in Sardinië

© 2000 - 2022 Tritt - Case in Sardegna
sardinie@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 35