Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Vliegen naar Sardinië

Vliegen naar Sardinie gaat tegenwoordig gemakkelijk en goedkoop. In een dikke twee uur sta je al op Sardijnse bodem. Vliegveld Sardinie? Tritt zet de vliegvelden voor je op een rijtje.

Vliegen naar vliegveld Sardinie

Je bent eruit: je gaat op vakantie naar Sardinië! Je gaat een vakantie tegemoet vol historie, cultuur en lekker eten. Het is de perfecte bestemming voor zon- en natuurliefhebbers. Gelukkig is dit prachtige eiland gemakkelijk én goedkoop per vliegtuig te bereiken. In een dikke twee uur sta je al op Sardijnse bodem.


Vliegveld Sardinie

Als je naar Sardinië vliegt, kun je kiezen uit de drie luchthavens op het eiland. De meeste vluchten hebben als eindbestemming de Sardijnse hoofdstad Cagliari, maar je kunt ook vliegen op het historische Alghero of het mooie Olbia.

Cagliari (CAG)

Het drukste internationale vliegveld Sardinie bevindt zich op 7km ten noorwesten van Cagliari. Ruim 3 miljoen internationale reizigers vliegen ieder jaar van en/of naar Cagliari Airport.Vanaf het vliegveld sta je in 10 á 15 minuten in het centrum van Cagliari. Het centrum bereik je eenvoudig per bus, taxi of huurauto. Onder andere KLM en Alitalia vliegen dagelijks van Nederland op deze luchthaven.

Alghero (AHO)

In het noordwesten van Sardinië vindt zich Alghero Airport, op slechts 12km afstand van Alghero stad. U kunt vanuit België direct naar Alghero vliegen. Ook vanuit Alghero Airport bereik je gemakkelijk per bus, taxi of huurauto het centrum van de stad.

Olbia (OLB)

De derde internationale luchthaven van Sardinië is Olbia Airport.  In het noordoosten van Sardinie vindt je dit vliegveld, op slechts 3km afstand van Olbia stad. Voor toeristen die de exclusieve Costa Smeralda bezoeken is deze luchthaven ideaal gelegen. Onder andere KLM en Transavia vliegen vanuit Amsterdam op deze luchthaven.

Kies voor de luchthaven die het dichtst bij je accommodatie ligt. Cagliari ligt bijvoorbeeld in het zuiden en Alghero in het noordwesten van Sardinië. De luchthaven van Olbia ligt in noordoosten. Liever vliegen voor de laatste prijs? Je kunt er ook voor kiezen om met een huurauto bij je vakantiehuis te komen. De rijafstand tussen Cagliari en Olbia is een kleine drie uur.

 

Verschillende tarieven op Sardinie

Naast de KLM vliegen er op Italië meerdere budgetmaatschappijen, vanuit Nederland en/of België. EasyJet bijvoorbeeld, maar ook Ryanair, Transavia en het Italiaanse Alitalia. Wij maken het je graag gemakkelijk en zetten verschillende maatschappijen en vluchtdagen voor je op een rijtje.
Vliegveld Sardinie
KLM:          van Amsterdam naar Cagliari – elke dag
EasyJet:     van Amsterdam naar Olbia – elke dag.


Ryanair:          van België (Brussel Charleroi) naar Cagliari en Alghero.      
             
                   
Transavia: van Amsterdam naar Olbia – twee wekelijkse vlucht
Alitalia:      van Amsterdam naar Cagliari en Alghero – elke dag

Eurowings: van Amsterdam naar Olbia en van Dusseldorf naar Cagliari

 

Vliegen binnen Italië

Een andere optie is om binnen Italië een vlucht te nemen naar Sardinië. Fijn als je een rondreis wilt maken, of een stad buiten het eiland aan je vakantie wilt toevoegen. Vanuit de Toscaanse luchthavens Pisa en Florence worden bijvoorbeeld dagelijkse vluchten van Alitalia uitgevoerd naar Cagliari, Olbia en Alghero. Ook handig om te weten, met ingang van 17 april 2019 vliegt Alitalia (gedurende 2 jaar) ook exclusief vanaf Cagliari, Olbia en Alghero naar zowel Rome Fiumicino als naar Milaan Linate. Dit betekent dat u als passagier reizend richting of vanaf Nederland (en de rest van Europa) in Rome en Milaan kunt overstappen op een aansluitende vlucht. Alitalia heeft van de regionale overheid op het eiland de rechten van de routes toegewezen kregen voor de periode 2019-2021. Alitalia kan hiermee vaker van en naar het eiland vliegen waardoor Sardinie weer gemakkelijker bereikbaar is geworden. 

Maar ook Ryanair en Easyjet  vliegen vanaf Pisa op verschillende Italiaanse luchthavens. Zo geniet je van deze prachtige steden voordat je neerstrijkt op Sardijnse grond.


Plan je vliegreis

Om de precieze prijzen voor jouw vakantie op te zoeken, kun je het beste op een vergelijkingswebsite voor vliegreizen kijken. Zo weet je van welk vliegveld je het beste kunt vliegen, of hoeveel het kost om van de dichtstbijzijnde luchthaven naar Sardinië te reizen. Bezoek bijvoorbeeld de website LowCostAirlines: hier vind je een overzicht van alle vliegtuigmaatschappijen die vliegen van en naar de stad van je voorkeur. Je ziet meteen alle prijzen per datum. Handig!


Dit kun je ook al regelen

Je hebt je vlucht geboekt. Het is wel zo fijn om meteen door te kunnen naar je vakantieadres als je aankomt op de luchthaven. Boek daarom je taxitransfer alvast online: wel zo handig als dit vooraf geregeld is. Ook kun je op het vliegveld een auto huren, of deze vanuit je bureaustoel thuis reserveren. Klik hier voor meer informatie over het huren van een auto op Sardinië.

Een vakantie op Sardinië? Natuurlijk via Tritt op www.vakantieinsardinie.nl

© 2000 - 2021 Tritt - Case in Sardegna
sardinie@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 35