Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Een compleet overzicht van alle vervoersmogelijkheden naar het prachtige eiland Sardinië.
Tip: vergeet niet uw Reis- en Annuleringsverzekeringen af te sluiten!

Reis- en Annuleringsverzekeringen

Dankzij onze exclusieve samenwerking met 'de Europeesche' kunnen wij u tegen zeer aantrekkelijke premies van dienst zijn op het gebied van reis- en annuleringsverzekeringen. Vraag gerust vrijblijvend naar de voorwaarden. Klik hier om een verzekering af te sluiten.

De Aflopende Annuleringsverzekering van Europeesche Verzekeringen omvat ook een dekking voor EUclaim: een bedrijf dat luchtvaartpassagiers helpt bij het indienen van een claim bij annulering of vertraging van een vlucht. Op grond van de Europese Verordening 261/2004 hebben passagiers recht op een compensatie die op kan lopen tot € 600,-.

Vliegen naar Sardinië

Naast KLM vliegen er op Italië meerdere 'low cost' maatschappijen, zoals:

  • EasyJet.com - dagelijks van Amsterdam naar Olbia en v.v..
  • Transavia.com - twee wekelijkse vluchten van Amsterdam naar Olbia en v.v.
  • RyanAir.com - dagelijkse vluchten van Brussel/Charleroi-BE, Maastricht, Dusseldorf/Weeze-DE en Eindhoven (goedkoop parkeren) naar diverse vliegvelden op Sardinië en v.v.) maar ook van de Toscaanse luchthaven Pisa worden dagelijkse vluchten uitgevoerd naar Calgliari en Alghero.
  • Alitalia.com - dagelijkse vluchten van Amsterdam naar Cagliari en v.v. maar ook van de Toscaanse luchthaven Pisa en Florence worden dagelijkse vluchten uitgevoerd naar Cagliari, Alghero en Olbia

Op LowCostAirlines.nl vindt u een overzicht van de vliegtuigmaatschappijen die vliegen naar de stad van uw voorkeur, met de bijbehorende vertrekluchthavens.

Uw taxitransfer op de aankomstluchthaven kunt u vooraf online boeken. Wel zo handig als dit vooraf geregeld is.

Met de auto

Het lijkt een heel eind, maar wist u dat Italië heel goed aan te rijden is? Omdat Toscane in het noorden van Italië ligt, is bijvoorbeeld de afstand Utrecht - Florence slechts 1347 kilometer, bijna 200km dichterbij dan Barcelona. De reistijd bedraagt 13 uur, maar dan heeft u wel uw eigen auto bij u. Zo bespaart u de kosten van een huurauto. De veerdiensten naar Sardinië varen van Livorno, Piombino maar ook vanaf Genua en Civitavecchia naar diverse havens op Sardinië zoals Porto Torres, Olbia en Calgliari.

Als u zelf gaat rijden, raden we u wel aan om een goede routekaart mee te nemen, of bijvoorbeeld eenTomTom met Europese kaart. Ook is het verstandig lid te worden van RouteMobiel Pechhulp Europa of ANWB Wegenwacht met Europa Service, dan weet u zeker dat u tijdens de rit niet voor verrassingen komt te staan.

Vindt u het toch te ver om in één dag te rijden? Overweeg dan een tussenstop met hotelovernachting. Dan kunt u de volgende dag goed uitgerust verder reizen.

Let op: onderweg kunt u tolwegen tegenkomen. Zorg daarom bij voorkeur dat u een creditcard bij u heeft; het alternatief is soms alleen met contact geld betalen. Met een creditcard kunt u gebruik maken van de speciale creditcard kassa, waar de rij vrijwel altijd veel korter is.

Veerdiensten naar Sardinië

Vanaf het vaste land van Toscane worden regelmatige veerdiensten onderhouden naar de eilanden in de Middellandse zee waaronder Corsica, Elba en Sardinië. Er zijn een aantal veerdienstmaatschappijen die overtochten aanbieden, t.w. Corsica Sardinia Ferries, Tirrenia, Grimaldi Lines en Moby Lines.

Tritt is boekingsagent voor Moby lines en kan voor u elke gewenste overtocht reserveren op de volgende routes van deze ferrymaatschappij:

  • Olbia v.v.
  • Livorno - Olbia v.v.
  • Genua - Olbia v.v.
  • Genua - Porto Torres v.v.
  • Civitavecchia - Olbia v.v.

On Line boeken en het raadplegen van informatie over reistijden en afvaarten kunt u hier direct en gemakkelijk doen op de website van Moby Lines.

Sinds april 2016 biedt Grimaldi Lines ook een veerverbinding aan vanaf Livorno, t.w. Livorno - Olbia. Online boeken en het raadplegen van informatie over reistijden en afvaarten kunt u hier gemakkelijk doen via de website van Grimaldi Lines. 

Informatie over afvaarten van Tirrenia vindt u hier. 

Autohuur op Sardinië

Na aankomst per vliegtuig in Italië is het gemakkelijk om een auto te huren. Het verdient aanbeveling om vooraf via internet een reservering te maken. 

Wij kunnen u HERTZ aanbevelen, die aantrekkelijke tarieven kent en bovendien op alle Italiaanse vliegvelden, alsmede in de grotere Italiaanse steden, een vestiging heeft. Een kantoor van HERTZ bevindt zich o.a. in de aankomsthal van Alghero en Cagliari airport. Klik op de navolgende link om te reserveren: Hertz autoverhuurZorgeloos een auto huren kan ook bij SUNNYCARS met het all-in pakket. Alles is inbegrepen zoals extra wa/ba-verzekering tot 7,5 mljn., terugbetaling eigen risico en dekking glas-, banden-, bodem- en dakschade. Ongelimiteerde kilometers en geen verrassingen achteraf bij eventuele schade.
Gemakkelijk online reserveren bij: Sunnycars - Rent a smile

Wilt u liever niet zelf rijden dan kunt u hier online gemakkelijk een taxitransfer regelen voor het vervoer van de luchthaven van aankomst naar de locatie van uw accommodatie.