Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Fietsen en Mountainbiken

Beleef Sardinië op de fiets. Op de fiets kunt u het ruige heuvellandschap doorkruisen, stoppen in een van de slaperige gezellige heuveldorpjes, sportief koersen in de bossen over uitgezette paden of gewoon naar het strand, lekker afkoelen in het water en genieten van het uitzicht.

Fietsen en Mountainbiken op Sardinië

Beleef Sardinië op de fiets

Sardinië is net als voor wandelaars ook een mooie bestemming voor fietsers en mountainbikers. Over het gehele eiland zijn vele mountainbike routes en fietsroutes aanwezig die voor zowel de ervaren fietser en de minder ervaren fietser veel mogelijkheden bieden. De zandpaden en verharde wegen bieden in het binnenland een oase van rust. De stevige bergen en pittige heuvels zijn een uitdaging voor de echte mountainbike liefhebbers. Ook langs de kuststrook is er een ruim aanbod aan fietsroutes die u langs de vele vissersdorpjes brengen. 

Klimaat 

Op Sardinië kan het in de zomer erg warm worden, de gemiddelde temperatuur ligt in de maanden Julie en Augustus rond de 30 graden. De maanden April t/m Juni en September t/m November zijn dan ook de maanden die perfect zijn om het eiland op de fiets te verkennen, er is nog steeds veel zon in deze maanden en de gemiddelde temperatuur is aangenaam liggend tussen de 19 en 23 graden, ideaal fietsweer dus.

Beleef Cagliari op de fiets

De fiets is het ideale vervoersmiddel in de smalle straatjes van het oude centrum van Cagliari, bezoek onderweg een van de Romeinse torens en paleizen of fiets langs de lange promenade langs de haven van Cagliari. Op de fiets, tussen de roze flamingo’s, is ook het natuurgebied “Stagno di Molentargius- Saline” goed te verkennen.                                            

Mountainbiken

De pittige heuvels en de uitlopers van het Gennargentu gebergte in het binnenland bieden voor mountainbikeliefhebbers het ideale terrein voor lange tochten. De meeste mountainbikeroutes zijn gelegen in het midden en zuiden van het eiland. De 70 routes die zijn uitgezet op het eiland zorgen ervoor dat u het hele jaar door, de ongerepte natuur op Sardinië kunt ontdekken. De vele routes die zijn uitgezet variëren van lengte en zwaarte en zijn dus geschikt voor zowel de beginnende mountainbiker als de ervaren mountainbiker. Ook wanneer u al vaker op Sardinië een tocht heeft gefietst hoeft u zich niet te vervelen, op 
deze website vindt u een groot aanbod aan fietsroutes door andere fietsers en mountainbikers.

Meer beleven in Sardinië

© 2000 - 2023 Tritt - Case in Sardegna
sardinie@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 35