Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Stedentrip Sardinië

Beleef Sardinië tijdens een stedentrip! Bezoek het sfeervolle Alghero, havenstad Olbia en natuurlijk de bruisende hoofdstad Cagliari. Proef de heerlijke Sardijnse culinaire specialiteiten, maak kennis met de cultuur en tradities en vergeet niet te shoppen!

Stedentrip vakantie op Sardinië

Beleef Sardinië tijdens een stedentrip

Sardinië heeft een rijke geschiedenis waarbij diverse volkeren over het eiland hebben geregeerd, dit is goed terug te zien in de vele kleine steden die het eiland heeft. Aan de westkust van het eiland ligt de stad Alghero, in deze 12e eeuwse stad zijn de uitkijktorens en de stadsmuren uit de tijd van de Catalaanse overheersing nog terug te vinden. Iets verder naar het oosten in het binnenland is Nuoro gelegen, deze stad vormt het centrum voor kunstenaars en schrijvers op het eiland. In het Noordoosten is de belangrijke havenstad Olbia gelegen, de plaats waar veel toeristen hun eerste stappen op Sardinië zetten. In het zuiden van Sardinië is de grootste stad van het eiland te vinden en tevens de hoofdstad Cagliari. In het oude centrum van deze stad wordt al snel zichtbaar dat ook Noord-Afrikaanse volkeren over het eiland hebben geregeerd. 

Alghero

Alghero is een stadje gelegen aan de westkust van het eiland in de provincie Sassari en telt ongeveer 41.000 inwoners. Alghero wordt ook wel klein Barcelona genoemd. De stad heeft een rijke geschiedenis met jaren Aragonese overheersing en er zijn dan ook veel Catalaanse invloeden terug te vinden. Zo vindt men in het oude centrum bijvoorbeeld alle naambordjes met zowel de Sardijnse en de Catalaanse naam. De belangrijkste bezienswaardigheden in Alghero zijn de kathedraal van Santa Maria en de San Fransesco kerk. Daarnaast is ook een wandeling op de oude vestingsmuren van de stad een aanrader. Alghero ligt aan zee en heeft een stadsstrand. Struinen door de stad kan dus prima worden afgewisseld met ontspannen op het strand. In de omgeving van Alghero zijn nog vele andere stranden te vinden, Il Lazzaretto, Porto Ferro, Calabona, Punta Negra en Maria Pia liggen allen op korte afstand. 

Bekijk een video over het mooie Alghero

Olbia

Olbia is de vierde grootste stad van Sardinië en een belangrijke havenstad van het eiland. Voor toeristen is Olbia een bekende naam omdat de haven waar ook de ferryboten aankomen en het vliegveld voor velen de poort naar Sardinië vormen. Het is echter de moeite waard om niet direct door te reizen na aankomst maar de stad en de directe omgeving te verkennen. Olbia heeft een historisch centrum met tal van winkels, boetieks, restaurants en mooie oude gebouwen. De stad telt ook vele monumentale kerken, bezoek bijvoorbeeld de Basiliek van San Simplicio, de patroonheilige van de stad. 

Ook een bezoek aan het Nationaal Archeologische Museum moet op het lijstje voor uw bezoek aan Olbia. Dit museum ligt op een klein eilandje (Peddone) bij de stad en heeft een moderne architectuur. Binnen leert u meer over de geschiedenis van de stad. Toegang is gratis.

 

In het groene heuvellandschap rondom Olbia zijn diverse belangrijke archeologische vindplaatsen te bezichtigen zoals de Nuraghe van Riu Mulinu, de Tombe dei Giganti bij Su Monte de S'Abe, de heilige Nuraghe bron van Sa Testa, het kasteel van Pedres en de overblijfselen van het Romeinse Aquaduct, de enige die nog intact is op Sardinië.  Sowieso is het voorjaar een ideale tijd voor een stedentrip; maar van 13 tot 18 mei kunt u ook mee genieten van het jaarlijkse Festival ter ere van San Simplicio. Een festival dat veel publiek trekt, met een gastronomisch mosselfeest, een parade door de oude straten van Olbia met historische Sardijnse klederdracht, een poezie festival, traditionele Sardijnse muziek en dans, een paardenrace, de Palio van de ster en natuurlijk vuurwerk.

Cagliari

Met 165.000 inwoners is hoofdstad Cagliari de grootste stad van het eiland. De stad is gelegen aan de zuidoost kant van Sardinië. Het oude centrum en de vele Romeinse overblijfselen zoals het amfitheater en de Romeinse villa di Tigellio maken Cagliari de perfecte bestemming voor een stedentrip. Het oude centrum van de stad ligt op een heuvel wat een prachtig uitzicht geeft over de haven, de nieuwe stad en de kuststrook. Op diverse plekken zijn liftjes te nemen naar het oude gedeelte van de stad. Een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens een stedentrip in Cagliari is de Basilica San Santurnino. Dit is een Romaanse kerk uit de 5e eeuw v. Chr. Ook Cagliari biedt de heerlijke afwisseling van kuieren door de stad en ontspannen op het strand. Op 6 km ligt het strand Il Poetto, een fijn zandstrand van ongeveer 8 km met veel faciliteiten zoals restaurants, barretjes, ligbed- en parasolverhuur.                                                              

Video over Cagliari, de stad van de zon! 

Zin in een kort verblijf op Sardinië? Check hiernaast op de pagina onze accommodatie tips voor een stedentrip Sardinië.

Meer beleven in Sardinië

© 2000 - 2023 Tritt - Case in Sardegna
sardinie@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 35