Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Strandvakantie op Sardinië

Heerlijk genieten van de zon, het zand onder je voeten en natuurlijk zo nu en dan even afkoelen in helder azuurblauw water of spelen in de golven. Sardinië is bij uitstek geschikt voor een strandvakantie met haar vele prachtige stranden en baaien. Bekijk ons aanbod en vind uw favoriete strandvakantie!

Strandvakantie Sardinië

Een azuurblauwe zee, parelwitte stranden en een zeer aangename temperatuur. Het is niet voor niets dat sommigen de stranden rondom Sardinië vergelijken met die van het Caraïbisch gebied. Het eiland is dan ook een goede bestemming voor een strandvakantie. Vanuit uw vakantiehuis is de zee nooit ver weg op Sardinië en dus is er altijd wel een strand in de buurt. Ook als u niet per se voor een strandvakantie naar Sardinië bent gekomen.

Costa Smeralda

De smaragdkust, aan de noordkant van Sardinië, is een populaire bestemming voor een strandvakantie op Sardinië en dat is niet verwonderlijk. Er zijn hier vele mooie stranden te vinden. Het enige nadeel is dat die stranden in het hoogseizoen nogal druk kunnen zijn. De bekendste stranden zijn die van Porto Cervo, Poltu Cuatu, Capriccioli en Cala di Volpe. Dit zijn echte jetsetbestemmingen. 
Aan de overkant van het water ligt La Maddalena, een eilandengroep. Deze is vernoemd naar het gelijknamige hoofdeiland, La Maddalena. Het zeewater is hier zeer helder en wie goed zoekt vindt verspreid over de kust diverse verstopte strandjes en baaitjes.

Ervaar het strand van Costa Smeralda 

Riviera del Corallo

Het strand Rena Majore ligt tussen Vignola en Santa Teresa di Gallura, aan de noordkant van het eiland en op een steenworp afstand van Corsica. Dit stukje kust van ongeveer een kilometer eindigt bij de monding van de Rio Cantaru, een schilderachtig klein beekje. Het landschap bestaat uit een strook van fijn wit zand omgeven door rotsen, duinen en naaldbomen. Het strand is ideaal voor gezinnen met kinderen, omdat het water vrij lang ondiep blijft. Onder water is er ook veel te zien, waardoor het een geliefde plek is om te duiken en te snorkelen.

Ervaar het strand van Riviera del Corallo 

Isola dell’Asinara

Het strand van Cala Arena is te vinden op het eiland Asinara, voor de noordkust van Sardinië.  Het strand is niet zo bekend onder toeristen, waardoor er een aangename rust heerst. Het is dan ook niet zo groot en om er te komen moet je eerst toestemming krijgen van de parkbeheerders. Heb je die eenmaal, dan krijg je toegang tot een magisch stukje strand.

Tegenover het eiland ligt het strand La Pelosa, dat ook zeker de moeite waard is. Daar is het vaak wel een stukje drukker.

Ervaar het strand van Isola dell'Asinara 

Cala Gonone

De golf van Orosei heeft een lange kuststrook, met stranden van fijn wit zand en een helderblauwe zee. Het ligt aan de oostkant van Sardinië. Het is er relatief rustig, terwijl er toch genoeg voorzieningen zijn zoals restaurants en overnachtingsmogelijkheden. De stranden van Palmasera, Cala Luna, Grotte di Cala Gonone en Marina di Orosei zijn zeker een bezoekje waard.

   

 

San Teodoro 

Cala Brandinchi is een grote baai met ondiep en kristalhelder water en witte duinen aan de oostkust van Sardinië. Niet voor niets heeft dit gebied de bijnaam Tahiti gekregen. Het ondiepe en heldere water is ideaal voor gezinnen met kinderen. De baai is onderdeel van de Area Marina Protetta di Tavolara - Punta Coda Cavallo, een beschermd natuurgebied.

Ervaar het strand van San Teodoro

Cagliari

De provincie Cagliari, aan de zuidkant van het eiland, heeft kilometers lange stranden en diverse mooie baaitjes. De stranden van Costa Rei en Villasimius springen er met kop en schouders bovenuit. Het laatste strand is gelegen op een stuk schiereiland, waardoor je aan twee kanten de zee ziet. Beide stranden zijn inmiddels goed bekend onder vakantiegangers, waardoor het er in het hoogseizoen wat drukker kan zijn.

Een stuk zuidelijker liggen de stranden van Chia. Deze liggen in een beschermd natuurgebied en in het stadje staat een toren uit de tijd van de Saracenen, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de baai.

Ervaar de stranden van Chia

Spiaggia Rosa, Budelli

Dit strand behoort tot de top 10 van de mooiste stranden van Europa. Spiaggia Rosa wordt ook wel het roze strand genoemd. Dit unieke strand is te vinden in het Nationale Park van La Maddalena, in het noorden van Sardinië. Het roze zand bestaat uit duizenden roze gebroken stukjes koraal, schelpen en kalksteen. Jammer genoeg is dit strand niet meer toegankelijk omdat toeristen het gekleurde zand in zakken mee naar huis namen als souvenir. 

Blue-Flag stranden op Sardinië (Bandiera Blu)

De Foundation of Environmental Education (FEE) deelt ieder jaar blauwe vlaggen uit aan de schoonste stranden van Italië. Sardinië heeft er momenteel zes. Het Blue-Flag ecolabel wordt alleen aan stranden gegeven die aan strikte criteria voldoen. Belangrijk is een goede waterkwaliteit, milieu educatie en informatie, milieubeheer, veiligheid en nog veel meer.

De schoonste stranden van Sardinië zijn:

Cagliarivakantie, vakantiehuis, vakantiehuis sardinië, sardinië, agriturismo, agriturismo sardinië, etruskische kust, smaragdkust

  • Quartu Sant’Elena - Poetto

Olbia Tempio:

  • Palau - Palau vecchio, Sciumara
  • La Maddalena - Caprera
  • Santa Teresa Gallura - La Rena Bianca, Capo Testa ponente

Oristano:

  • Oristano - Torregrande 

Ogliastra:

  • Tortolì - Baia di Cea e Lido d’ Orrì

Bekijk de gehele lijst met Blue-Flag stranden.

Strandvakantie Sardinië

Meer beleven in Sardinië

© 2000 - 2023 Tritt - Case in Sardegna
sardinie@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 35