Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Sardinie is ingedeeld in 5 provincies, Metropool Cagliari (Citta Metropolitana di Cagliari, CA), Nuoro (NU), Oristano (OR), Sassari (SS) en Sud Sardegna (SU).

De provincies van Sardinië

Tot 2016 kende Sardinie 8 provincies. In 2016 heeft er echter een herindeling plaatsgevonden, bekrachtigd met de regionale wet nr. 2 van 4 februari 2016. De voormalige provincies Cagliari, Carbonia-Iglesias, Medio Campidano, Olbia-Tempio en Ogliastra zijn opgeheven en Sardinie is nu ingedeeld in 5 nieuwe provincies, t.w. Metropool Cagliari (Citta Metropolitana di Cagliari, CA), Nuoro (NU), Oristano (OR), Sassari (SS) en Sud Sardegna (SU). 


Bron: Wikipedia 

 

Cagliari, de hoofdstad van Sardinië

De hoofdstad van Sardinië ligt in de gelijknamige provincie Metropool Cagliari. De stad heeft veel te bieden. Van kleine winkelstraatjes tot indrukwekkende kerken en van een bruisend nachtleven tot mooie stranden. In Cagliari zul je je niet snel vervelen! Bekijk meer.

Sud Sardegna 

De provincie Sud Sardegna bestrijkt het gebied van de voormalige provincies Media Campidano, Carbonia Iglesias en een gedeelte van de voormalige provincie Cagliari, in het zuiden van het eiland. 

Nuoro

Nuoro is gelegen aan de oostkust van Sardinië uitkijkend over de Thyrreense zee. De voormalige provincie Ogliastra is toegevoegd aan de nieuwe provincie Nuoro. Met haar landelijke karakter en weinig industrialisatie is dit misschien wel één van de mooiste provincies van het eiland. Bekijk meer

Sassari

De voormalige provincie Olbia-Tempio vormt samen met Sassari de nieuwe provincie Sassari. De provincie ligt aan de noordkant van Sardinië. Je vindt hier uitgestrekte kust, dus op en top Sardinië! Bekijk hier meer en bekijk hier meer

Oristano

De provincie Oristano is gelegen aan de westkust van Sardinië. Oristano is een dunbevolkte provincie en staat bekend om haar prachtige archeologische vindplaatsen, natuur en stranden, bekijk hier meer.

 

 


Sardinië is niet het grootste eiland in de Middellandse Zee, maar misschien wel het mooiste eiland en kent uitgestrekte gebieden met vlaktes, gebergtes en bossen. En dan natuurlijk overal die mooie kristalheldere zee! Sardinië is gelegen onder de kust van Toscane en is vanuit Toscane met diverse veer- en vliegverbindingen goed te bereiken.

Sardinië is een prachtig eiland. De ontspanners genieten hier van een heerlijke strandvakantie en de avonturiers kunnen voldoende uitdagende activiteiten beleven. Het gevariëerde landschap met bergen, uitgestrekte vlaktes en kleine dorpjes is ideaal voor de wandelaars en fietsers onder ons. Veel mensen toeren met de auto rond en ontdekken op deze prettige manier van reizen het eiland en haar bijbehorende historie! 

© 2000 - 2023 Tritt - Case in Sardegna
sardinie@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 35