Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Wandelen en Hiken op Sardinië

Sardinië is uitermate geschikt om te wandelen en te hiken. Het eiland is verrassend variërend: ruige rotskusten, kleine wandelpaden of een rustig en stil achterland, Sardinië heeft het allemaal. Ontdek de mooiste routes en bewonder het prachtige landschap!

Wandelen en Hiken op Sardinië

agriturismo, vakantiehuis, vakantiehuis sardiniƫ, sardiniƫ, natuur, wandelen, vakantie, huren

Beleef Sardinië met wandelen en hiken

Sardinië is een goede bestemming voor een wandelvakantie. Het diverse landschap vol ruige kliffen en bergen biedt routes op ieder niveau. Gezien de temperaturen is het wel aan te raden te wandelen in het voor- of najaar, zodat u niet te veel last heeft van de hitte.

Het eiland heeft diverse natuurparken met prachtige wandelroutes. Daarnaast kunt u ook zelf een route samenstellen die langs de diverse pittoreske dorpjes van Sardinië leidt, eventueel onder begeleiding van een gids. We zetten alvast enkele natuurparken en andere wandelgebieden voor u op een rijtje, geordend per provincie van Noord naar Zuid:

Parco Fluviale del Padrongianus
Olbia Tempio nu onderdeel van Sassari

Een park in de Gallura op zo’n vijf kilometer van Olbia, waar veel voor het behoud van dier- en plantensoorten wordt gedaan. Het heeft een oppervlakte van zo’n 33 hectare, bestaande uit een flink deel van de rivier Padrongianus en het gebied eromheen. Het afwisselende landschap maakt het een goede plek om te wandelen.
Tritt accommodatietip: Isuledda Resort

Maak alvast kennis met Padrongianus, Gallura.

Carrucana - Sassari

Sardinië is een van de weinige gebieden ter wereld waar versteende bomen te vinden zijn. In het bos van Carrucana, bij Martis, zijn veel van die bomen verzameld. Een bijzondere wandeling door heden en verleden. Tritt accommodatietip: Borgo Corallo

Bekijk de verstenen bomen in deze video

 

Supramonte - Nuoro

Een ruig kalksteenmassief aan de oostkant van het eiland, gelegen aan de Golfo di Orosei. Hoge kliffen van kalksteen worden afgewisseld door helderblauwe zee en fraaie witte stranden. Het is een gebied dat nog niet echt ontdekt is door toeristen, waardoor er een aangename rust heerst. Voor de avontuurlijke wandelaars. Tritt accommodatietip: Villa Liberotto

Sinis - Oristano

Een schiereiland aan de westkant van het eiland. Veel van de stranden en lagunes zijn beschermd, waardoor het hier ongestoord wandelen is. De meertjes bevatten zout water, maar de rivieren zijn zoet. Daardoor zijn er diverse watervogels (onder andere flamingo’s) en bijzondere waterplanten te vinden. De Macchia Mediterranea, een bonte verzameling van struiken en planten, is een bezienswaardigheid op zich. Zowel beginnende als gevorderde wandelaars vinden hier routes van hun gading.

Baunei - Ogliastra

Het kustgebied bij Baunei bestaat uit hoge kliffen en fraaie baaitjes en is daardoor een geliefde bestemming voor een wandelvakantie. Cala Goloritzé, een afgelegen strand dat alleen wandelend of per boot te bereiken is, is een echte aanrader. Vanuit de nabijgelegen hoogvlakte Altopiano di Golgo is deze trekpleister binnen een uur te voet te bereiken. Tritt accommodatietip: Residence Il Sogno.

Costa Verde - Medio Campidano

De naam (groene kust) zegt het al: dit kustgebied is rijk aan groen. Dit gebied van bijna 50 kilometer lang kent vele mooie baaitjes en bijzondere kliffen. Direct achter het strand zijn vaak de mooiste duingebieden te vinden, zoals bijvoorbeeld bij Piscinas. Een prima plek om een strandvakantie te combineren met een wandeling, of andersom.

Parco di Molentargius Saline - Cagliari

Een natuurpark van zo’n 1600 hectare, waar vele soorten watervogels naartoe komen om te overwinteren. In de reservoirs met zowel zout als zoet water is een enorme diversiteit aan flora en fauna te vinden. Er zijn diverse routes uitgezet, die zowel met als zonder gids te bezoeken zijn. Tritt accommodatietip: Residence Villaputzu.

Gutturu Mannu - Carbonia Iglesias

Een bos op de helling van het Basso Sulcisgebergte met oude steen- en kurkeiken. In de omgeving zijn diverse grotten te vinden, die te bezoeken zijn onder leiding van een gids. Dit wat ruigere gebied is ideaal voor hiken maar kan daarnaast ook goed per mountainbike verkend worden.

Tritt accommodatietip: Hotel Seta

 

Bekijk hier de accommodaties die geschikt zijn om te wandelen of te hiken.

Brochure excursies Tavolara eiland op Sardinie

Meer beleven in Sardinië

© 2000 - 2023 Tritt - Case in Sardegna
sardinie@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 35